0

Т ричленен състав на Апелативен съд – София реши да пусне под домашен арест полицаите Ивайло Панков и Александър Истатков.

Двамата на служители МВР командировани в района на пътя Симитли-Разлог на 17 ноември от София. Вместо да изпълняват служебните си задължения те са нарушили закона и са взели подкуп от 1000 лева. Те бяха задържани в София на 24-и ноември от служители на „Вътрешна сигурност“.

Основната причина за това, е, че разследването срещу двамата е в напреднала фаза, събрани са голям обем доказателства, като в същото време обвиняемите са отстранени от длъжностите, които са заемали в МВР. Предвид това опасността да извършат ново престъпление и да окажат влияние върху разследването е значително занижена, прие САС.

Вън от това двамата имат постоянни адреси, на които ще изтърпяват ограничителната мярка „домашен арест“, както и и семейства, което изключва възможността да се укрият.

Остава неразколебано обоснованото предположение, че Панков и Истатков са извършили престъплението, в което са обвинени, те могат да съдействат за обективното разкриване на истината предвид пребиваването им под „домашен арест“.