0

К лиенти на "Енерго - про" сигнализират за телефонна измама, при която се злоупотребява с името на компанията, съобщиха от дружеството.

Сигналите са от жители на Варна, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер. Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за „услугата“ изискват пари от клиентите. 

От компанията обръщат внимание, че "Енерго-про" няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161. Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на дружеството, посочват от там. 

От компанията съветват клиентите си да следват само официалните канали на комуникация и при съмнение за злоупотреба, незабавно да сигнализират на денонощния им национален телефон или да се обърнат към органите на реда, предаде БТА.