0

Ф утболният агент Саша Вукойевич помагаше на Майкъл Тевия през цялата му професионална кариера и със сигурност е един от хората, които най-добре познават ганаеца. Бившият футболист на Локо (Пд), Локо (Сф) и Велбъжд говори вчера за „Мач Телеграф“, след като бе прочел новината за ареста на бившия си клиент в мащабна полицейска операция срещу наркомафията.

„Изненадан съм и дори шокиран. Аз лично не съм бил в течение с какво точно се занимава Майкъл, но той е добро момче. За това и доста съм помагал през годините. В България го доведе един ганаец, но той бе в едно село до Пловдив. Аз го заведох в Локомотив Мездра, когато бяха в елита. 

После знаете – Левски, Любимец, Борац Чачак, Поморие... Дори в Япония го заведох и игра там. Имаше потенциал. След проблемите във Верея в последния им сезон той бе пред завръщане в Поморие, но медицинските проблеми показаха, че има проблем със сърцето. Нещо типично за тъмнокожите, но при него беше придобило по-сериозни размери и лекарят препоръча да спре с натоварванията в професионалния футбол“, каза Вукойевич.

„Чували сме се и през последните години. Той остана в България и живее в Бургас. Жена му е българка, коментирали сме как е. Знам, че има две деца -момчета. Не е приятна ситуацията, но аз не мисля, че е виновен. Съдът трябва да се произнесе. Може просто да е познавал другите момчета и да се е оказал заедно с тях в неподходящо време“, каза още агентът.