0

И зключително тежко е състоянието на пострадалия 51-годишен полицай при инцидента тази сутрин на Околовръстното шосе на София. Това съобщиха от болница „Св. Анна“, където служителят на реда е откаран веднага след катастрофата. 

Той е с тежка черепно- мозъчна травма и веднага след настаняването му в болницата е започнала операция. 

Булфото

Булфото

Трима от мигрантите, пострадали при инцидента, също са настанени в болница „Св. Анна“, но са с по-леки наранявания. 

В спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна" е докаран и шофьорът на микробуса. Така приетите пострадали пациенти стават петима. При шофьора на микробуса са и тримата мигранти. Всички те са подложени на прегледи.

Булфото

Във ВМА също има настанен един пострадал.

Националното следствие поема разследването на инцидента, при който пострада полицай и бе откаран в много тежко състояние в болница. Това каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Булфото

Булфото

До момента е установено, че преследването на буса със софийски номера, в който е имало 10 мигранти, е започнало на магистрала "Тракия" при Ихтиман. На входа на София, до Казичене, полицията е направила опит да спре буса, като препречи пътя му.

Шофьорът, български гражданин, не е спрял и се е блъснал в полицейските коли, каза Милева и посочи, че разследването ще се води от градската прокуратура в столицата.

Вчера, по друг случай, районният съд в Трън е задържал за постоянно двама души в ареста по обвинение за каналджийство и опит да прекарат през границата със Сърбия 26 души.