0

В ъзможен помагач е успял да заличи следите на Габриела Славова - Пеева по автомобила „Пежо“ 407 на убития Пейо Пеев, научи „Телеграф“. Опит да се изтрият и дактилоскопични данни, оставени от тъщата Красимира Трифонова, също е правен, но криминалистите са успели да извадят отпечатъци, които са приложени като доказателство. 

РЕШЕНО: Връщат Габриела обратно в килията!

"Няма следи по колата и по ключа от колата на Габриела. Няма конкретни данни кога е настъпила смъртта, няма доказателства и от приложената видеоекспертиза“, бе и единият от аргументите на топадвокатката Марияна Тодорова. 

Клетки 

Юристката бе наета по спешност от тъщата Красимира Трифонова, за да защитава дъщеря й Габриела. Самата дипломатка Трифонова остана в ръцете на адвокат Велика Андонова, за която се говори, че е близка приятелка със сестрата на обвиняемата Светлана Георгиева, която също е адвокат. От защитата настояха, че записът от камерите, на които се вижда как клетият Пейо е изтезаван, не са достатъчно ясни. „Самите експерти правят предположения за действията вътре, без да се конкретизира. Не може на базата на това да се повдига обвинение", категорична бе адвокат Тодорова. В хода на заседанието стана ясно още, че Пейо Пеев е бил умъртвен около 21.24 часа на 18 януари, а телефонът му е давал индикация, че е включен и трафичните данни на клетка в района на „Свети Наум“ над Драгалевци в 9.14 часа на 19 януари, Йордановден по стар стил. Целта очевидно е била да заличат следите. 

ТЪЩАТА КИЛЪРКА: 30 години работя за България, има заговор срещу дъщеря ми! Ексдепутатът Велико Минков бил само биологичен материал

Интимно

От защитата отново настояха делото да е при закрити врати, тъй като дипломатката Красимира Трифонова е дългогодишен сътрудник в междуправителствената Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Друг аргумент беше, че на заседанието ще излязат интимни подробности за дъщерята Габриела Славова - Пеева, която, макар и в брак с Пейо, е имала паралелна връзка с бившия депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП) Велико Минков. Самият политик твърди, че 4-месечното бебе Кристиян е негово и дори води дело за бащинство в Бургаския окръжен съд. Минков беше и на протест пред Съдебната палата в София заедно с други приятели на Пейо, които настояха за справедлив процес. Съдия Пламен Дацов бе категоричен, че няма да засекретява заседанието и се позова на факта, че публичността на съдебните заседания е изключителна ценност и е заведена като основен принцип в Конституцията на Република България - чл. 121, ал. 3. 

Брутално

Съдебният състав определи Габриела Славова да бъде върната обратно зад решетките. Досега съпругата на убития Пейо беше с мярка за неотклонение "домашен арест" с аргумента, че трябва да полага грижи за двете си деца - 6-годишния Михаил и четиримесечния Кристиян. Децата обаче са предадени от социалните служби на грижите на родителите на Пейо - Иванка и Орлин Пееви. В ареста бе оставена и майка й Красимира Трифонова. „Изключително брутално престъпление срещу близък, в случая - баща на детето й", каза председателят на състава съдия Пламен Дацов в крайното си определение. В последната си дума пред съда Трифонова заяви, че от 30 години работи за България и за българите в чужбина. „Искат да ни вземат децата, ние сме невинни!“, каза през сълзи тъщата. 

В ОПИТ ДА СЕ ИЗМЪКНАТ: Душманките на Пейо наеха топадвокат!

"Срещу дъщеря ми Габриела има заговор. Едното дете да вземат родителите на Пейо, а другото "биологичния материал" Велико Минков", настоя тя. Определеният за „биологичен материал“ Минков пък коментира след заседанието, че най-после е спокоен, че двете жени са оставени зад решетките. "Това е патология. Личи си гигантското желание на мен и Пейо да бъдем бащи, а за Габриела и майка й сме само биологичен материал", заяви мъжът.