0

О кръжен съд – Благоевград остави в ареста двамата обвиняеми, задържани във връзка с убийство, извършено на 2 август в Гоце Делчев. Това са мъж на 37 години и 21-годишна жена.

В открито съдебно заседание съдия Росица Бункова прие, че са налице всички основания за вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми като посочи, че е налице реална опасност да се укрият, както и да извършат друго престъпление.

РАЗКРИТИЯ: Убитият в Гоце Делчев се оказа известният наркодилър Мешанлията

СЛЕД ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: Има заподозрени по случая

Убийството е извършено след полунощ на 2 август. На този етап от разследването е установено, че двамата обвиняеми са умъртвили 39-годишната жертва, а убийството е извършено чрез нанасяне на прободна рана с нож в областта на врата на пострадалия, съобщиха от прокуратурата.

На съвместен брифинг наблюдаващият прокурор Ирена Аспарухова и директорът на ОДМВР – Благоевград дадоха информация във връзка с разследването, от която стана ясно, че след извършване на престъплението двамата обвиняеми са напуснали мястото бързо. Били са задържани в автобус от междуградския транспорт в района на Гоце Делчев часове след престъплението.

На брифинга стана ясно още, че обвиняемият за вчерашното убийство в Гоце Делчев Н.С. има шест присъди, жертвата е с 15 присъди.