0

„Вчерашното заседание по делото „Семерджиев” беше пълен цирк". Това каза Пламен Димитров, адвокат на близките на загиналата Хариет Стефанович пред NOVA. 

„Апелативната прокуратура ще пусне сигнал до Софийската районна срещу свидетелката Аршинкова. Целта е да се проведе разследване за лъжесвидетелстване. Ако на 6 март тя се яви и оттегли показанията си, ще избегне съдебна отговорност. Лъжесвидетелстване се наказва с до 5 г. лишаване от свобода”, подчерта юристът.

СЛУЧАЯТ "СЕМЕРДЖИЕВ": Делото за катастрофата на "Черни връх" продължава да се точи

Пред съда свидетелката казала, че по време на катастрофата не е шофирала тя, но по нейни думи не е шофирал и Семерджиев.

Припомняме, че по делото бяха направени нови разкрития. Оказа се, че няма ДНК на Георги Семерджиев в колата, която помете и уби две млади жени на столичния булевард „Черни връх”. По време на вчерашното заседание се появи информация, че в джипа пътували и две жени. Едната от тях шофирала колата в злополучната нощ. Това заяви защитата на обвинения за катастрофата.

ЧИСТ КАТО СЪЛЗА: Семерджиев пак се измъкна

Според адвокат Димитров няма как човек, който е пътувал на задната седалка на джипа на Семерджиев, да е жив след удара. „Колата беше разцепена на две и никой не би могъл да оживее, камо ли да стане, да се изтупа и да си отиде, каквото беше твърдението на защитата", допълни юристът.