0

П о изследвани предмети в колата на Георги Семерджиев не е открито негово ДНК. Това стана ясно при заседание на Апелативния съд по делото за жестоката катастрофа на столичния булевард "Черни връх", при която бяха убити две момичета, връхлетени от джипа-убиец.

Беше приета ДНК експертиза в отсъствието на вещото лице, което я е изготвило. По време на заседанието беше разпитана една от двете жени, за които се твърди, че са тествали колата на Семерджиев във фаталната нощ. Тя влезе и излезе от съдебната зала в мълчание, а разпитът беше при закрити врата, предава БНТ. 

НАГЛОСТ: Георги Семерджиев иска да бъде оправдан за катастрофата на "Черни връх"

Причината - заради възможността да бъдат коментирани факти от личния ѝ живот.

Стана обаче ясно, че според експертизата ДНК на Семерджиев не е открито по изследвани предмети. Сред тях е въздушната възглавница на автомобила.

ВЗЕ ЗАТВОРА ЗА ХОТЕЛ: Семерджиев се жалва, че бил постоянно заключен!

Това, което научихме е, че жената заявила, че по време на катастрофата не е шофирала тя, но по нейни думи не е шофирал и Семерджиев.

След разпита стана ясно, че обвинението иска съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Точната причина не стана ясна.

В ОПИТ ДА ПРОТАКАТ ДЕЛОТО: Две свидетелки се скатаха от процеса срещу Семерджиев

Искането обаче беше отхвърлено.

"Аз не знам какъв беше смисълът да гледаме делото на закрити врата, тоест нейният разпит, защото нищо интимно не стана на въпрос. Били са приятели със Семерджиев и толкова. Описва момента на катастрофата, но не е така както е. Първоначално, че се удрят, а след това като се разцепва колата я попитах дали е изпаднала на платното, а тя каза, че е изхвърчала в градинката, което няма как да стане просто", заяви адвокат на близките на едно от загиналите момичета Пламен Димитров. 

ЧИСТ КАТО СЪЛЗА: Семерджиев пак се измъкна! Кръвната проба не доказва, че е взел наркотици

Следващото заседание ще бъде на 6 март, тогава съдът даде последна възможност на защитата жената, за която се твърди, че е шофирала, да бъде доведена в съда.

Правени са всякакви опити да се установи контакт с нея, но безуспешно.

АДЪТ НА „ЧЕРНИ ВРЪХ”: Семерджиев пак се жалва - не могъл да ходи на фитнес