0

Н яма процесуални нарушения при изготвяне на обвинителния акт срещу Георги Георгиев, нарязал с макетно ножче Дебора Михайлова. Това е становището на старозагорските прокурори, на които Пловдивският съд върна за доразследване случая „Дебора“, изразено в нарочен брифинг от районния прокурор Таня Димитрова.

Тя подчерта, че "това дело е приоритет за Районна прокуратура Стара Загора. Работено е на "пълни обороти" по него. Аз смятам, че изключително качествено е проведено разследване и са събрани достатъчно доказателства. Това връщане на производството за такова, по наше мнение, несъществено процесуално нарушение, няма да промени хода на производството. А незабавно след произнасяне на Окръжния съд ще продължим да участваме в производството или да го внесем отново", каза Таня Димитрова.

Майката на Дебора пред „Телеграф“: Искам родителите на Георги да ме погледнат в очите!

На 14 февруари съдът в Пловдив прекрати съдебното производство с аргумента, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма.

По този повод Районна прокуратура-Стара Загора е изготвила протест и ще го връчи днес. „Ще изложим своите аргументи, защото считаме за неоснователно това връщане. Но ако не бъде уважен протестът, а ние зачитаме преценката на съда, ще отстраним съобразно указанията, които ни е дал съдът, пропуските в обвинителния акт и незабавно ще го внесем за продължаване на разглеждането в Районен съд Пловдив“, бе категорична Димитрова.

ПРОЦЕСЪТ ЗАБУКСУВА: Съдът пита прокуратурата как Георги е рязал Дебора с ножчето!

Припомняме, че 26-годишният Георги Георгиев е обвиняем за три престъпления - за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство спрямо 18-годишно момиче. Инцидентът стана в края на юни 2023 г. а широкият обществен отзвук дойде в края на юли, когато страната бе залята от протести в защита на Дебора и искане на оставки на магистрати.

СКАНДАЛ: Пловдивският съд засекрети делото за Дебора! (СНИМКИ)