0

М ъж заплаши жена на улицата в Пловдив и попадна в полицейския арест след отправените закани за физическа саморазправа, съобщи TrafficNews.

От полицията съобщиха, че разследването е проведено от служители на Четвърто РУ по сигнал, подаден от пловдивчанка.

Близък на жената разказа, че мъжът се е отнесъл по изключително агресивен начин с нея и отправял заплахи към кучето й и не само. Той разпространи и снимка, на която се вижда мъжа и как той държи нож в ръката си. 

По думите й, около 19 часа на 13 август, докато разхождала кучето си на улица „Лютиче“, непознат се насочил към нея с нож в ръка и я заплашил. При предприетите след екшъна незабавни оперативни и издирвателни действия самоличността на бабаита била установена и той бил отведен за срок до 24 часа в районното управление.

Бабаитът, който налетял с нож на жертвата си се оправдал с кучето й, което според твърденията му е изплашило приятелката му.

 Бабаитът, който налетял с нож на жертвата си се оправдал с кучето й, което според твърденията му е изплашило приятелката му.
TrafficNews

В обясненията си 34-годишният мъж посочил, че поведението му било провокирано от това, че едрото куче, което жената водила без намордник, е изплашило приятелката му с няколкомесечното им бебе.

По случая е образувано досъдебно производство, работата за изясняване на всички факти и обстоятелства продължава според указанията на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.