0

Д рогираният шофьор на камион, който предизвика жестока катастрофа с жертва и ранени на АМ „Тракия” е дал положителна проба и за алкохол.

23-годишно момиче беше убито при катастрофата на магистралата. Инцидентът стана в участъка от магистралата до Нова Загора. Пострадаха и още три момичета. Колата им била спряна в аварийната лента, защото спукали гума. Тогава в тях се врязал камион. Шофьорът му е с множество нарушения на пътя. По данни на полицията е санкциониран 21 пъти с фиш за различни нарушения.

ШОКИРАЩА ТРАГЕДИЯ: Дрогиран уби млада жена на "Тракия", вряза се с камион в аварирала кола

Две от пострадалите млади жени продължават да са хоспитализирани в болницата в Стара Загора, съобщи NOVA. Едната е в реанимация, а другата – в неврохирургия. И двете са в стабилно състояние и без опасност за живота. Третата потърпевша е освободена.

Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на 24-годишния шофьор, причинил тежкия пътен инцидент. Оказа се, че освен положителен тест за наркотици, той е дал и положителна проба за алкохол. Кръвните проби се очаква да излязат най-рано до седмица.

Автоекспертът Стефан Драганов коментира, че контролът върху тежкотоварните превозни средства трябва да бъде затегнат. „Колкото и да е скъп един тест за наркотици, не е толкова скъп, колкото човешки живот”, каза Драганов  и допълни, че тестването трябва да стане масово.