0

И кономически полицаи, съвместно с Координационния оперативни център (КОЦ) на СДП, разбиха престъпна организация, която системно внасяла етилов алкохол от България и го насочвала към заводи за производство на алкохолни напитки и напитки, съобщиха от гръцкото МВР.

Данните от разследването сочат, че групата е действала от август 2022 година и системно е внасяла алкохола с цел производство на нелегални напитки и разпространението им в Атика и други части на Гърция и получаване на големи финансови облаги.

Контрабандният етилов алкохол се транспортирал в специално предназначени за целта кашони на камиони, в които се превозвали и легални продукти с документи, поставени така, че да не бъдат открити. За временното му съхранение в Атика те използвали транспортни фирми, като съставяли неистински документи относно вида на транспорта и получателите.

При акцията са задържани трима души – шофьорът на камиона и двама получатели на нелегалния алкохол. Единият от тях е собственик на дестилерия. В същото време, по време на разследванията, извършени със съдействието на службата за митнически контрол Пирея, в дестилерията, както и в складови помещения и превозни средства, са намерени и конфискувани 19 200 литра етилов алкохол, машина за затваряне на бутилки, машина, използвана за пълнене на торби, 3 филтърни помпи, 2 миксера за напитки, трактор (трактор) с плъзгаща се седалка, 2 микробуса, 3 мобилни телефона, 1500 евро и документи По случая работи прокуратурата.