0

П ътнически автобус падна в реката в сливенското село Жельо Войвода. Рейсът е скъсал преградното ограждение на моста и е попаднал във водата.

Внезапно настъпила хипертонична криза на шофьор е най-вероятната причина за катастрофата. 

По данни на ЦСМП една от пътничките е получила лека травма на врата и е откарана за наблюдение в областната болница. На друга, изпаднала в силен стрес, е оказана помощ на място от спешния екип. Останалите четирима пътници не са имали сериозни оплаквания, освен уплахата от преживяното произшествие. На мястото на катастрофата пристигна и кметът на Сливен Стефан Радев, който се запозна с обстановката и проведе кратък разговор с шофьора, който се е разминал дори без охлузвания.

„Крайно неприятен инцидент, но по-важното е, че е без необратими последици. Продължаваме да сме в постоянна връзка с екипите, които са на място, както и с медиците. Готови сме да окажем пълно съдействие на хората, ако имат нужда, според правомощията ни“, заяви Радев, който даде гаранции че със средствата на община ще бъдат възстановени щетите по мостовата конструкция. Автобусът е бил технически изправен, водачът му е с дългогодишен опит и нямал провинения, коментира коментира управителят на общинската фирма „Пътнически превози“ Енчо Петро.

Взетата му непосредствено след инцидента проба на шофьора е отрицателна. От ОД на МВР обясниха, че сигналът е получен в 10.44 часа в понеделник.