0

О съденият за двойното убийство пред дискотека „Соло“ през 2009 г. Илиян Тодоров ще бъде екстрадиран в България от Узбекистан. 

Процедурата е започнала, след като Тодоров е помилван за наложено му наказание от местните власти и предаването му към София за излежаване на присъдата вече е част от процедура, която минава през Интерпол, потвърдиха от МВР.

„Очакваме до края на годината осъденият за двойното убийство пред клуб „Соло” да бъде екстрадиран.

Двойният убиец от “Соло“ имал среща в Истанбул, рискувал заради пари

Има кореспонденция по въпроса”, каза вътрешният министър Калин Стоянов.

Тодоров беше задържан в Узбекистан през март, докато се опитвал да премине границата с фалшив паспорт.

ПОЩА: Искаме незабавно от Узбекистан убиеца от „Соло“

След ареста му последва произнасяне на присъда, но в началото на декември беше помилван. Причината - да бъде освободен от затвора, за да се задвижи процедурата по екстрадицията му.

Още тогава българските власти са били уведомени за действията на узбекистанската страна, като от комуникацията между София и Ташкент става ясно, че в момента Тодоров все още е в ареста.

РАЗКРИТИЯ: Странни обстоятелства съпътствали делото "Соло" (ВИДЕО)

През 2009 г. в центъра на София бяха убити Кирил Въжаров и Васил Александров. Нападението беше извършено на метри от Съдебната палата. Докато течеше съдебният процес, Тодоров успя да напусне България. Ако бъде върнат в София, той ще трябва да излежава доживотна присъда, наложена му окончателно от Върховния касационен съд.