0

СКОПИЕ, от нашия пратеник, АНДРЕЙ АНДРЕЕВ

Задържаните в Скопие българските граждани, фенове на Левски, все още не са освободени, предаде нашият пратеник там. Чрез специална акция на стадион „Тоше Проески“ снощи останалите „сини“ привърженици успяха да съберат необходимите 2300 евро за заплащане на глобите на задържаните, които варират от 150 до 200 евро на човек.

Те се намират в арест в новата част в близост до къщата на майка Тереза. 

Според информации на родните власти, вината за инцидентите на стадиона снощи е охранителната фирма, наета от Шкупи. Стюардите използвали обиди на входовете, където българите бяха карани да се събуват. 

"Истинска гавра, един не издържа и защити възрастен мъж, който отказа да си събуе обувките", разказаха очевидци. 

От крайната групировка София - Запад не са имали представители, а останалите до въпросния момент са изпълнявали всичко, което охранителите им наредили. Първоначално се говорело за трима задържани, после станали 18-20. Обидите продължили през целия мач. Шефът на охраната на Шкупи също бил доста агресивен, споделиха някои от феновете. На входовете на стадиона са им били иззети слушалки, очила с диоптри, батерии, електронни цигари и др.

Твърди се, че инцидентът в Чаир е бил плод на грешка.  Последните две български коли изпуснали отбивката, която води до „Тоше Проески“ и попаднали на задръстване до стадиона на Шкупи, който се намира в квартал, населен предимно с албански етнос.

Феновете в колите са били с фланелки на Левски и затова са били нападнати, се коментира в Скопие.

Наръганият с нож в гърдите привърженик е в стабилно състояние след операцията, твърдят от агитката. Групата е от Пловдив и са адвокати.

Днес стана ясно, че втори инцидент с българи в Скопие се е разминал без сериозни последствия. 10-ина привърженици на Шкупи се нахвърляли с ножове на двама наши сънародници, които наели хотел близо до старата част. За щастие, този път атаката им не е успяла.

Четете още: 

ЕКШЪН В СКОПИЕ: Фен на Левски надупчен с нож

ПОД ОБСАДА В СКОПИЕ: Синята агитка даде отпор на наглостта и планираните провокации

НАПАДЕНИЕТО В СКОПИЕ: Приятел на наръгания българин с шокиращ разказ

СЛЕД ЕКШЪНА В СКОПИЕ: Установена е самоличността на нападателите на българина

САМО ЛЕВСКИ, ОЛЕ! Жълтите "сини" без милост с наказателна акция в Скопие, отсрамиха ни с победа в Европа

До Скопие и назад - една "синя" одисея