0

М ъж на 33-годишна възраст и негов приятел са задържани за серия от три палежа в Хасково миналата нощ. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в южния областен център Атанас Ненков.

След беседи първият направи пълни самопризнания за начина и метода на извършване на запалванията, уточни Ненков.

Още в 19:30 часа пламна първо сградата на бивш тютюнев склад на ул. „Средна гора“. След това огнеборците бяха пренасочени към горящ покрив на изоставена постройка на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, а последна в серията бе също необитаема къща на ул. „Добруджа“.

Проверява се съпричастността и на другото задържано лице, което е живеело заедно със заподозрения, добави Ненков. По негови думи и двамата са клошари. Основният заподозрян е известен на органите на реда, има криминални регистрации и е лежал в затвора, добави Ненков, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че полицията веднага след първия случай е стартирала заградителни мероприятия в целия град, а целият наличен състав е бил изведен на пътя. Самият предполагаем извършител е бил засечен от камерите за видеонаблюдение в града и арестуван на 100 метра от мястото на последния палеж.

Разследването продължава, работи се на пълни обороти, каза още директорът на ОД на МВР – Хасково.