0

Ж ивотът на Хоакин Гусман, известен с прякора си Ел Чапо, в затвора очевидно е станал скучен и самотен, защото сега той моли съда да позволи на жена му да го посети, а малките му дъщери да могат да му звъннат.

ДА ГО ОЖАЛИШ: Ел Чапо се оплака от затвора, иска да се мести

Прочутият мексикански наркобарон моли съда в Ню Йорк да разреши брачно посещение в затвора с максимална сигурност в Колорадо - където той прекарва остатъка от живота си зад решетките, пише TMZ.

Това не е всичко...наркобосът също така иска от съда отново да му разреши 2 разговора по 15 минути на месец с момичетата му. Тези разговори му бяха отнети миналия май, като Чапо смята, че зад прекратяването на телефонните обаждания седят федералните служби, които му отмъщавали. 

НАСЛЕДНИЦИ В ДЕЙСТВИЕ: Внучката на Ел Чапо по следите на чудовището от Лох Нес! (СНИМКИ+ВИДЕО)

В писмото си до съда Ел Чапо заявява, че го наказлаи, защото разкрил, че адвокатите му не го защитавали правилно срещу прокурорите. 

„И в отговор решиха да ме накажат, като не ми позволяват да говоря с дъщерите си. Ето защо ви безпокоя, тъй като вече бяхте разрешили тези две обаждания на месец, затова моля за вашата намеса, тъй като това е безпрецедентна дискриминация спрямо мен", посочва наркобосът.

По думите му това бил единственият начин да общува с децата си, тъй като те живеят в Мексико и не могат да го посетят в Щатите без виза, която в момента не могат да си изкарат.

ТРАФИК: 30 българи в наркокартели!

Чапо продължава, като казва, че единственият човек, който теоретично би могъл да го посети лично, е съпругата му Ема Коронел - и той моли съда да ѝ даде зелена светлина да го направи.

Наркобосът сам подписва писмото и звучи сякаш го е написал със собствените си думи. Така че това очевидно означава много за него. Дори го е написал на английски.

Самата Ема също беше зад решетките за известно време - тоест, докато не излезе от затвора миналата година и оттогава живее в Ел Ей.

НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ: Синовете на Ел Чапо забраняват производството на фентанил (СНИМКИ)

Ел Чапо беше признат за виновен през 2019 г. за участие в престъпна групировка, заговор за изпиране на приходи от наркотици, международно разпространение на кокаин, хероин, марихуана и други наркотици и използване на огнестрелни оръжия.

Разбира се, това се случи, след като лидерът на картела Синалоа беше заловен от мексиканското правителство през 2014 г., преди да избяга от затворническата килия повече от година по-късно през дълъг подземен тунел – само за да бъде заловен отново в началото на 2016 г.

Дрогата на Ел Чапо залива България!