0

Т ялото на 11-годишната Любка Михайлова от Вършец, която беше в неизвестност от 22 януари насам, е било открито към 19:00 часа снощи в местността „Закутра“ в землището на село Сумер, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Тялото на 11-годишната Любка Михайлова от Вършец, която беше в неизвестност от 22 януари насам, е било открито към 19:00 часа снощи в местността „Закутра“ в землището на село Сумер, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На 21 януари детето отишло с майка си на гости при вуйчо си в село Сумер. След обяд на 22-ри Любка излязла от къщата на своя роднина и повече никой не я видял. По сигнал на майката още същата вечер полицаи, жандармеристи и хора от селото започнали издирване, но то не дало резултат. В следващите дни в издирването се включили и водолази, които претърсили коритото на течащата край селото река Ботуня. Повикани били и полицаи със следови кучета, обучени в школата на МВР за водачи на служебни кучета в Берковица. Любка беше издирвана и с дрон, но без успех до снощи.

При първия оглед по тялото не са установени следи от насилие, но предстои аутопсия в болница в Монтана, която ще установи дали наистина е така и преди колко време детето е починало, предаде БТА. Любка е страдала от церебрална парализа.