0

Ш естима души са в ареста след смъртта на 17-годишното момиче в Пиринско.

Шестима души са в ареста след смъртта на 17-годишното момиче в Пиринско.

Младежи от гоцеделчевските села Блатска и Хвостяне са прегазили снощи младата жена. Инцидентът е станал в ледената вечер в събота вечерта на пътя между селата Дъбница и Хвостяне, край град Гоце Делчев. След безсънна нощ криминалисти от Благоевград и Гоце Делчев постепенно изясняват картината на трагичния инцидент.

Самоличността на починалата е установена. Става дума за 17-годишно момиче от ромската махала „Кремиковци“, която се намира до пътя Гърмен-Ковачевица и се казва Виктория, обясни на на извънреден брифин говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Георги Мадолев.

"Същата е пътувала с още две лица в автомобила, а по-късно е слязла от него. Установява се причината за слизането й от автомобила. Знае се, че тя е прегазена, установен е автомобилът, с който е прегазена, както и шофьора му и неговите спътници", поясни Мадолев.

По думите му шофьорът на колата, която е помела 17-годишното момиче, е употребил наркотични вещества. Той и тримата му спътници, които са от Блатска и Хвостяне, напуснали местопроизшествието. На загиналата е извършена аутопсия, която ще даде яснота по отношение на механизма, при който е причинена смъртта. Между пътуващите в двата автомобила няма връзка, уточни прокурор Мадолев.

Според източници на "Монитор" девойката била пометена от лека кола „Форд“ . Тя е била влачена над 20 м. по пътя, свидетелстват пътуващи от преминаващи в същото време автомобили, които веднага подали сигнал на тел.112. Те посочили мястото, марката, сивия цвят и номера на колата.

Младата жена е била вече мъртва с обезобразено лице и разпозната от дошлия на мястото представящ се за неин съпруг. Бързо са установени и задържани четирима младежи, които са били във „Форд“-а. Те са са от селата Хвостяне и Блатска и са известни в двете села, че са наркомани. Цяла нощ разследващите полицаи са провеждали разпити на съпричастни към трагичния инцидент. Задържани са шестима души - двамата спътници на загиналата и четиримата от сивия автомобил.

Първи на мястото на инцидента се оказал мъж от хаджидимовското село Абланица, който подал сигнал на телефон 112. Той се е прибирал към дома си и около 20:20 часа забелязал че на пътното платно има нещо: „Първоначално помислих че са дървета, разхвърлени по пътя. Реших да спра, да сляза и да ги разчистя, за да не стане ПТП, но като се доближих установих че на асфалта лежи човек. Гледката беше ужасяваща , сподели пред „Монитор“ мъжът. Той допълни, че минути по-рано шофьор на снегорин забелязал как двама мъже гонят 17-годишната Виктория в полето и също звъннал в полицията. Малко след това е намерен и репатриран автомобилът „Форд“, с който жертвата била блъсната.