0

М ярка за неотклонение „домашен арест“ постанови военният съд в Пловдив за обвиняемия в убийство край родното му село Енина ефрейтор Георги Игнатов. Съдът аргументира решението си, че 42-годишният професионален войник от казанлъшко поделение трябва да се грижи за трите си непълнолетни деца и че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това бил и с чисто криминално досие.

От военна прокуратура заявиха в петък, че още в първия работен ден след празниците ще обжалват мярката и ще настояват Игнатов да отиде зад решетките. От там са категорични че са събрани достатъчно улики и данни за това, че той е застрелял с незаконно притежаван преправен в боен пистолет 45-годишният пастир Атанас Любенов след пиянски скандал през нощта на 19 срещу 20 април в местността Крушата край Енина.

Убитият Любенов беше намерен рано заранта на 20 април от собственика на козефермата, където работел Бончо Бичунев, който подала и сигнал на телефон 112. Смъртта на Любенов е настъпила от куршум в главата, изстрелян почти от упор. Убийството било заради скандал между Игнатов и козаря заради връзката му със съпругата на килъра.

Местните не познават жертвата, по думите им той потърсил работа в козефермата, след като изпаднал до състояние на клошар в Казанлък. За Игнатов пък твърдят, че гледал в близост стадо свине, като по този начин подпомагал семейните финанси, по думите им основната вина за трагедията имала съпругата, която имала доста разпуснат нрав и злоупотребявала с алкохола.