С пипан да превозва нелегално афганистански мигранти в автомобила си "Рено Канго" бургазлия се разплака в съда при определяне на мярката му за неотклонение.

Спипан да превозва нелегално афганистански мигранти в автомобила си "Рено Канго" бургазлия се разплака в съда при определяне на мярката му за неотклонение.

Многократно осъжданият за кражби и измами /първата му среща с Темида била още през 1992 година/  Стефан Р. поиска да не бъде пращан зад решетките докато трае досъдебното произвоство, а да му бъде наложен домашен арест с аргумента, че има две деца от жената, с която съжителства, а тя на свой ред имала още три от предходен брак. Децата били все още невръстни и се нуждали от бащини грижи. Той твърди че винаги е съдействал на полицията в предходни случаи, които е вършел престъпления и че няма и намерение да се отклони от дома си в сливенското село, където бил настоящият му адрес.

Стефан Р. беше закопчан на км 166 по автомагистрала Тракия на 7 януари, когато отказал да се подчини на полицейска стоп-палка и в последствие изоставил автомобила си, а задържането му станало часове по-късно когато с помощта на следово куче униформените го открили наврян в драките на гориста местност.Деветте чужденци бяха намерени в товарния отсек на автомобила, те са били без документи за самоличност и в първоначалните разговори признали, че същата заран са пресекли зелената граница с Република Турция в района на община Малко Търново, където ги чакал Стефан Р., на когото предварително било платено за „услугата“. Крайната цел на маршрута  била София, откъдето трябвало да ги поеме друг човек.

От съда контрираха молбите на обвиняемия за по-лека мярка със справка, според която той си има законна съпруга с която обаче от години не се е виждал, а с посочената майка на три невръстни деца съжителствал. Собствените му деца си били при съпругата му в Бургас.