0

Т ежка катастофа блокира възлово кръстовище до входа на Централното пристанище в Бургас. Автобус с пътници, преминаващ през кръстовището е излязъл извън пътното платно и помитайки три леки автомобила се е забил в ограда на административна сграда.

Два противопожарни автомобила и линейки са пристигнали на местопроизшествието. Наложило се е огнеборците да гасят пожар предизвикан от сблъсъка и вследствие на изтекло гориво. Няколко от пътниците са пострадали и са били откарани в болница. Получените травми обаче не са сериозни, казаха медици.

Кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на общинския превозвач „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев пристигнаха на място.

Инж. Драгнев обясни, че шофьорът на автобуса е получил внезапно схващане на крака по време на шофирането. Физическият проблем възникнал точно в момента, в който водачът завивал, за да излезе от  кръстовището, поради което и не е успял да натисне спирачката. В този момент тежкия бус се стоварил и помлял последователно три автомобила, навлезли в кръстовището. 

„Най-важното е, че няма жертви и тежко ранени. За щастие се разминахме само с материални щети“, коментира инж. Драгнев.