0

Т рупът на възрастна жена от русенското село Копривец бе открит в дълбок кладенец близо до дома й. Екипи на пожарната от Русе и Бяла са извадили тялото и то е откарано в съдебна медицина за аутопсия.

72-годишната С. К. излязла от къщата си към 9,30 часа на 8 декември и повече не се върнала. Предния ден казала на сина си, че има намерение да отиде до здравната служба, за да си вземе направление и да се прегледа при специалист в гр. Бяла. След като не се върнала до обяд, синът й тръгнал да я търси. Бастунът на жената бил подпрян до дълбок кладенец, от който допреди три-четири години жителите на селото вадели вода да поят животните си. Сигналът бил подаден от съседи в 13,40 часа на тел. 112.

Няколко часа отнело изваждането на тялото, тъй като кладенецът бил дълбок и тесен. На мястото е пристигнал съдебен лекар, който при първоначалния оглед не е открил следи от насилие по трупа.

Хора от селото разказват, че съпругът на жената починал преди три-четири месеца и тя останала да живее с единия си син. Заболяла наскоро от коронавирус и се лекувала в болницата в Бяла, след което преминала задължителната карантина у дома. Карантината приключила преди дни и жената можела вече да излиза навън. В случая най-вероятно става въпрос за самоубийство.