0

Д нес ще направим правна и финансово-бюджетна комисии от двете партии, за да видим какъв бюджет би бил устойчив за държавата и да потърсим голямо мнозинство. Забавянето на избор на председател е полезно, за да може да се спечели време тези комисии да поработят и да намерят още общи неща между нас. Искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-доброто за България. Ако това не стане, има и друг план. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов: Ако декларациите на партиите са искрени, има два варианта за правителство

По думите му в изказванията на Петков и Василев има повече конструктивност. "Нашият основен приоритет и най-стабилното, което би се получило е правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ. Сред нашите задачи е да опитаме да направим правителство между първите две партии. Правим всичко възможно въпреки Атанас Атанасов да го направим. Те явно не си и говорят. Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед. Последното, за което си мисля, е великденска ваканция", заяви той. И допълни, че ГЕРБ искат да са честни, затова не приемат ротационно председателство на НС.

Според него Атанасов е споменал името му 60 пъти в ефира на "Здравей, България". "Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място", смята Борисов.