0

Н али никой не се съмнява, че ротация няма да има, заяви Борисов. Това заяви Бойко Борисов пред медии след вчерашните престрелки между двете управляващи коалиции. Той визира споразумението след 9 месеца управление Мария Габриел да заеме поста на премиер от акад. Николай Денков.

Според него ПП-ДБ правят всичко това, "което е в записа", изнесен от Радостин Василев, а именно смяна на кадри в министерствата, в агенциите, регулаторите и "навсякъде назначават свои хора". Борисов заяви, че трябва да се подпише споразумение за съвместно управление.

Той добави още, се е запознал с Лена Бориславова, като по думите му е разбрал истинските намерения на ПП - "да управляват държавата еднолично, както парламента, законодателната власт, регулаторните органи. С 36 депутата всичко, което може да се командва.

Лидерът на ГЕРБ коментира и критиките на президента Румен Радев, че правителството тласка страната към участие във войната в Украйна. „По никакъв начин не тласкаме държавата към война. Целият демократичен свят помага на Украйна, кой с каквото може. От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна. Разликата между производствената, търговска цена и доставката е два пъти. Някой през цялото време изнася оръжие, а в същото време някои комисионери лапат от 40 до 100% печалби", заяви Борисов.