0

"Изборите зависят от президента Радев - дали ще бъдат честни. Ако направят същите далавери с машините, какво значение има какъв ще е резултатът.". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в Поморие, където посети Музея на солта и пристанището.

"Ако така продължи да пада цената на нафтата и бензина, означава, че сме били прави, че от България се изнасят огромни суми - 30 млн. лв. на ден. Виждате, че 30 дни откакто ги няма Киро и Асен, нафтата и бензина пада всеки ден. Ако така продължават да излизат наяве далаверите им, при това големи далавери... 30% е паднала цената. Кое се е променило? Няма ги от "Промяната", коментира Борисов. И добави: "В сряда ще извадим лъжите им за Брутния вътрешен продукт. Всичко лети надолу при тях. Нагоре само вървят инфлацията и задлъжнялостта".

Лидерът на ГЕРБ се спря и на икономическата обстановка у нас.

"За разлика от другите държави България е производител.

Да се говори в България за скъп ток е престъпление

Пришки ми излязоха на езика. Това не е незнание, това с умисъл е направено в полза на определени кръгове. Служебното правителство направи плах опит в правилната посока. До 2 октомври трябва да продължи", заяви той.

Борисов коментира и войната в Украйна.

"Надявам се в най-скоро време в Украйна да тече нормален и спокоен диалог. Не е естествено това, което се случва там. Агресията на Русия трябва да прекъсне незабавно. Затова сме и толкова твърди в подкрепата към Украйна", отбеляза лидерът на ГЕРБ.