0

"Парите ги няма, фискалният резерв го няма. 1 млрд. за "Хемус" ги няма. 1,2 млрд. лв. за водопроводи ги няма. Днес отново теглят 200 млн. заем на 3% лихва. А по време на лошия модел "Борисов" даваха заеми на отрицателна лихва. Да им пазим парите на банките. На 200 млн. лв. 3% лихва за 3 години са 18 млн. лв. Това означава, кмете, че твоите пари за нова сцена ги няма. И не знам какъв е този ентусиазъм, че след 2 октомври ще управляваме. Държавата е счупена.". Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборните си обиколки, които стигнаха в понеделник до Костинброд.

"Ако при лошия Борисов сте имали 1000 лв., то сега при добрия Кирил имате 700 лв.", отсече той, асипвайки с критики доскорошните управляващи и допълни, че откакто "Промяната" не е на власт, цените са започнали леко да падат. 

"Като дойдоха и почнаха да говорят как ГЕРБ е откраднала милиарди. Не може да имаш 4 млрд. капитал, а да откраднеш 8. А те са имали схема да откраднат милиард. Вкарали на ишлеме руски петрол и го изкарват за Швейцария. Не знам защо служебното правителство го търпи това. Ако сме на власт, слагам 1 лев мито и ако зареждаш 100 литра, връщат ти 100 лв., а не 25 стотинки", обясни Борисов.

"Само това ли беше? Храната, бензина, нафтата, сметките. Пари няма-действате", коемнтира експремиерът. И добави:

България ще надживее и Киро и Асен, и нас

Идете и разкажете на вашите съседи и приятели, в работата. Изведнъж забравихме БСП какви поразии са направили. Деси Атанасова осъди Корнелия за лъжите. Два съдебни състава се произнесоха за незаконния ни арест. Той не може да бъде законен, защото нищо не сме направили. Вместо да се извинят и да си признаят грешката, те започват да се гордеят. Асене, седмо районно го построихме по времето на нашето управление. Аз съм го гледал отвътре. Аз съм я откривал тая сграда", посочи Борисов, по чиито думи именно ГЕРБ е построил най-хубавите сгради, в които работят съдиите.