0

Д епутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев реши да нищи предстоящата визита на главния прокурор Иван Гешев в САЩ. След като у него се появили някакви съмнения, той решил да изясни определени факти, като например кой точно е отправил покана към Гешев за посещението и кой ще поеме разходите за него. Тъкмо затова Мирчев бил изпратил официално питане до прокуратурата, обяви самият той във Фейсбук.

Ето какво написа депутатът:

Гл. прокурор Гешев гръмко обяви, че ще ходи на молитвена закуска с президента Байдън в САЩ. Американското правителство бързо обясни, че няма нищо общо с посещението на Гешев, който в крайна сметка оказва се е отишъл като турист в САЩ и е гледал молитвената закуска на видео.
Тези молитвени закуски, обаче са скъпа работа и присъствието на тях обикновено струва десетки хиляди долара. Прокуратурата твърди, че Гешев ще е в САЩ по покана на конгресмени, но така и не става ясно кои са тези конгресмени.


Тук определено възникват въпроси, на които прокуратурата и Гешев дължат отговори. Затова изпратих писмо с въпроси към прокуратурата като народен представител:
1. По покана на кои конгресмени е участието Ви в мероприятието?
2. Кой поема таксата за участие в мероприятието?
3. Кои са придружаващите Ви лица?
4. За сметка на кое перо от бюджета на съдебната власт са изразходвани средствата за
командировката и какъв е техният размер?