0

Г енералният директор на БНТ Емил Кошлуков с реакция след екшъна, който се разигра между лидера на „Глас народен“ Светослав Витков и представителя на „Българска социалдемокрация – Евролевица“ Димитър Митев.

“Може би трябва да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро”, написа Кошлуков в социалната мрежа.

Там реагираха и участниците в скандала.

“Старомоден съм и не съм либераст! Мъжът има две неща, които първо трябва да брани: Чест и Семейство! Всеки, който удари по тях ще трябва да понесе и ответното ехо!”, написа Светльо Витков.

“Извинявам се само за това, че смелото на приказки комунистче не излезе навън, а викнаха полицията долу. Но вярвам, че България е малко място”, коментира той.

“Считам, че извън селянията на човека с голата глава се казаха смислени послания. Доста по-смислени от това, което представителите на някои от парламентарните партии могат да формулират”, каза Димитър Митев.

Припомняме, че в петъчното издание на "Панорама" възникна напрежение между Светльо Витков и Димитър Митев. Това се случи, след като Митев нарече Витков "чалга певец".