0

Р отационната форма на управление е изненада. Не знам до колко ще е успешна, защото нашата Конституция не е подготвена за подобно нещо, приемам го като джентълменско споразумение. Това коментира пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев малко след края на тържествената церемония пред Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. 

Той подчерта, че служебното правителство е готово да се сбогува с Министерски съвет и постовете, които заема веднага, след като Народното събрание гласува редовно правителство. 

Служебният премиер заяви, че една от основните задачи на бъдещия кабинет е пази българското слово, да решава проблемите пред българските граждани и бизнес. И припомни: "Това, което ние направихме за тези месеци е да осигурим спокойно среда за гражданите и бизнеса". 

По подов днешния празник той коментира, че сега милиони хора от цял свят пишат на Кирилица, но малко хора знаят, че тя е създаден във Велики Преслав.

"Ние сме дали не само азбуката на света, но и книжовността. Не знам друг народ по света да има такова постижение, с което да се гордее. Георги Костадинов. Това е още един голям подарък за българската култура. Честита на награда", изтъкна той.