0

С ъпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков видя активно мероприятие срещу коалицията с Демократична България. 

"Води се активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в парламента. Записи, както от ПП, така и на хора от ДБ, съобщи на извънреден брифинг Петков.

"Използвани са записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство", разясни той. "Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, но и ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители и отдели", добави Петков.

"Прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, прокуратурата може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България и ще остане една превзета държава. Като инструмент е използван емоционално нестабилен политик - Радостин Василев, който се разследва от Гешев", поясни той.

Кирил Петков разясни, че влелия се от ИТН в ПП Радостин Василев бил подкрепян от лица в тъмния сектор, тъй като особата му била отхвърлена като възможна кандидатура за министър на спорта в евентуален кабинет на Николай Денков и Мария Габриел. 

"Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект утре, като по негови думи - да взриви държавата", посочи бившият премиер.

"Записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи, изрази, извадени от контекста. Целенасочено сглобени, за да създадат внушения и манипулация. Компилация от отделни думи. Това са част от записите, които ще се опитва да пуска в утрешния ден с идеята да вкара тази манипулация. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по такъв начин, че да дадат съвсем различно значение", уточни Кирил Петков.

"Няма да се поддадем на шантажа и манипулациите", беше категоричен той. "Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава и на превзетите служби. Но е дошло време за промяна. Няма да се предадем, не ни е страх, и докато България не стане едно нормална европейска държава ние ще продължим да се борим", заключи Петков.