0

Б ългарският народ ни изпрати в Народното събрание да търсим решения, а не да се занимаваме с партиен егоцентризъм - решения важни за българските граждани, за българския бизнес, свързани с инфлацията, с цената на живота, важни за бъдещето на България.

Това каза председателят на "Български възход" Стефан Янев по време на изявление от името на парламентарната група на коалицията на тържественото първо заседание на 48-ото Народно събрание.

"За да търсим тези решения, ние от "Български възход" се концентрираме върху три основни теми - сигурност, справедливост и солидарност", заяви Янев.

"Темата "сигурност" е изключително чувствителна, особено когато бушува война до границите ни. Тя зависи както от политическото лидерство, така и от ефективността на структурите, които я осъществяват. Посланието ни е да се държим подобаващо, като отправяме ясни послания с изправен гръбнак, за да сме полезни и на себе си, и на съюзниците ни, а не да отправяме призиви за излизане от съюзи", посочи председателят на "Български възход".

"Апелът ни е – нека сме солидарни, нека се подкрепяме в трудни моменти. За нас солидарността е израз на основната ценност на Европейския съюз, която изповядваме – човекът и неговото добруване. Солидарността също е и дълг към достойните старини към нашите майки и бащи, към децата на България, дълг към тяхното патриотично възпитание, към тяхното образование, дълг към българския бизнес. Заедно – общество, бизнес, държава, а можем да сътворим възхода на българската държава", отбеляза Стефан Янев.

"Справедливостта изисква редът и правилата да се спазват от всички. В същото време в обществото ни има 10-15 личности, които ни разделят и поляризират. Ние ще работим за създаване на одит на тези хора, който или да доведе до обвинения, или да спре тази злъч и разделение. Ако не го направим, рискуваме да доведем държавата си до територия", коментира Янев.

"Който работи за интересите на българския народ, е добре дошъл в лодката на българския народ, заедно да плаваме срещу течението. Който работи срещу тези три С - сигурност, справедливост и солидарност, е наш опонент", завърши председателят на "Български възход".