0

Д ен след като „Има такъв народ“ обяви водачите на листите си и се разбра, че Слави Трифонов фигурира в тях, зам.-председателят на партията Тошко Йорданов даде на заден.

„Слави Трифонов никога не е абдикирал от ангажимента и отговорността, която носи за партията. Нека минат изборите и когато влезем в парламента, тогава ще вземем решение дали господин Трифонов ще е депутат или не“, отговори уклончиво пред БНТ Йорданов.

В подобна ситуация са и в ГЕРБ, където очакванията са, че по стара традиция Бойко Борисов ще се откаже да влезе в парламента, въпреки че със сигурност ще бъде избран.

Ринг

Най-интересна се очертава да е ситуацията в 25-и МИР в София-град, където в челен сблъсък за симпатиите на избирателите ще влязат трима лидери – Бойко Борисов, Костадин Костадинов и Корнелия Нинова, както и Христо Петров (Ицо Хазарта). Най-дълго пък партиите умуваха за 24-ти МИР, където в предишни избори от страна на „Демократична България“ водеше Владислав Панев, но резултатите му бяха много под очакванията. Сега за този район най-силно се конкурираха имената на съпредседателите на коалицията Христо Иванов и Атанас Атанасов. От страна на ГЕРБ на ринга в „Подуяне“ излиза Тома Биков, като се разчита на това, че в предишни години резултатите на партията в този район са добри.

За Деница Сачева, която е водач на листата на ГЕРБ в МИР 08 Добрич, по-важно е не кой какви резултати ще постигне, а дали ще има редовно правителство. „Посланията към нашите избиратели са, че ние сме готови отново да положим всички усилия България да има редовно правителство, за да може да се върне на пътя на стабилността и да си създаде перспектива за развитие“, коментира пред БНР Сачева. „Крайно време е да сложим край на всички тези спекулации с игри на думи, а да видим кой наистина е готов да поеме отговорност, защото критиките и представянето на розови идеи вероятно звучат привлекателно, но в крайна сметка политиката е да поемеш отговорност, да носиш тази отговорност и да си готов да платиш висока цена за избора, който си направил“, допълни Деница Сачева.

„Ако ИТН влезе в 49-ото народно събрание, ще направи всичко възможно да има работещо Народно събрание. В последния парламент, в който ИТН били, отново имало непримиримост, но все пак имало и правителство. В последния парламент, в който ги нямало, защо пак е нямало правителство - пак ли ИТН са виновни“, това е коментарът на Тошко Йорданов.

„Стоп на политическата безпътица“, това според Любомир Каримански е целта, която си поставят в коалиция "Заедно". "Целта е именно да се сложи край на онези политически боричкания, които не водят доникъде, а водят до дребнотемия и водят до показ на егото на първи план, а не толкова за решаване на проблемите на хората. Именно в тази посока - докато политиците се карат, хората продължават да обедняват", коментира пред БНР той, искайки от хората прошка за грешките, които са допуснали досега.