0

„Задават се измислени и невъзможни коалиции еднодневки след вота и нова порция напрежение между основните политически играчи. В най-силни периоди ще са Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Христо Иванов, остава само да превърнат личната си енергия, харизма и идеи в политически дивидент“.

Това коментира пред „Телеграф“ нумерологът Ели Маринова. Своите изчисления и прогнози тя направи на база рождените дати на лидерите, на партиите им и на числата, под които ще се състезават на парламентарните избори на 2 октомври.

Жребий

Жребият, изтеглен в сряда, отреди на фаворитите на социолозите от последните месеци – ГЕРБ – номер 24. „Партията е основана на 03.12.2006 г. Числото от бюлетината е доста благоприятно и за формацията, и за лидера й Бойко Борисов. Все пак то дава успех при определени условия - ако по време на предизборната кампания цари желязна дисциплина и добра организация. Жребият указва още, че кандидатите им по правило ще бъдат добре подготвени“, прогнозира кабалистката. За Бойко Борисов тя изчисли, че се намира в силен житейски период, а лошото вече е зад гърба му. Трябва да бъде по толерантен към всички, защото може да се наложи да управлява с доскорошните си врагове. „Поради тази причина не бива да е прекалено агресивен и самонадеян“, съветва топнумерологът.

Фактор

Другият фактор на политическия пазар - „Продължаваме промяната“ (ПП), получи от предизборното тото № 9. Според Маринова числото сочи край на един период и изисква задължителна вътрешна промяна чрез вземане на поуки. То съдържа в себе си и войната, и мира. При лидера Кирил Петков обаче се наблюдават и доста съвпадения чрез натрупване на три деветки.

„Тази година е 6-а универсална за света, но като цяло и 9-а лична за държавата ни България. За Кирил Петков 2022 също е 9-а лична година, какъвто е и номерът на изтеглената бюлетина. Това съвпадение по-скоро засилва напрежението и драматизма и не подкрепя дипломатичността. Хубаво е младите хора, тръгнали да променят държавата ни към по-добро, да знаят, че 9 в най-чистия си вид означава „човечност“, тоест приемане и разбиране дори на това у електората, което не ни е по вкуса“, даде храна за размисъл столичната влъхва.

Столетницата

Доскорошният коалиционен партньор на ПП - БСП, ще се бори за народната любов наесен под № 28 в интегралната бюлетина. „На база датата на основаването на партията (10.04.1991) номерът е благоприятен и ще работи за постигане на добри резултати въпреки спада от последните години. Може би кандидат-депутатите ще са малко по-обрани от необходимото в представянето си, но те ще проявят добра воля и загриженост и ще имат мярка във всичко“, коментира нумероложката. Добавя, че Корнелия Нинова, която също като Борисов се намира в силен житейски период, отново ще трябва да доказва куража и силата си да тегли Столетницата напред. Сега обаче ще го прави с повече такт отпреди.

Коридор №1

ДПС (с дата на основаване 04.01.1990 г.) ще тича в коридор №1. Маринова казва, че резултатът от жребия издава опит за въвеждане на нова формула - възрожденско начало, нови идеали, както и стремеж към разбирателство чрез дипломатически ходове и взаимноизгодни компромиси и коалиции. „Но това е по-скоро утопичният идеал, на практика ще се правят непосилни компромиси, които ще водят до крамоли по места. За Мустафа Карадайъ годината като цяло е благоприятна за ново начало. И ще има шанс да се зарадва на сериозни успехи на някои фронтове, стига да е максимално овладян при провеждане на предизборната кампания“, гласи метафизичната прогноза на кабалистката.

Дисонанс

Относно „Възраждане“ тя коментира, че те са в лек дисонанс с 14-ата си позиция в изборния ферман. „Комбинацията от числа влиза в разрез с онова, което изповядват като философия и платформа, с датата им на основаване и със стратегията им на комуникация с обществото. Ако Костадин Костадинов се постарае да бъде по-разчупен и по-толерантен, той може да обърне тенденцията в своя полза и да очаква известен напредък“, даде рецептата си столичанката на „ти“ с тайните послания на числата.

Ели Маринова е убедена, че бюлетина № 25 може да донесе късмет на Демократична България (ДБ), стига хората на Христо Иванов да заложат на дипломация и откровеност. Посъветва демократите да избягват да се замесват в конспирации. Отделно при лидера Христо Иванов се наблюдава и едно поличбено съвпадение. На 13 септември той навършва 48 лета, а изборите ще са за 48-о народно събрание. „Той също е в силен житейски период за поставяне на нови начала и коалиции. Да го използва мъдро“, коментира нумероложката.

Хората на Слави да внимават с обещанията

Въпреки няколкото опита да се наложи в българската политика партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ сега ще играе мач за оцеляване с №19. Тук вещанията на нумерологията и на социологията имат известно съвпадение.

„Числото на бюлетината, която са изтеглили, е предупреждение за тях. Кандидат-депутатите трябва да внимават с обещанията, защото сега представянето на всички ще бъде наблюдавано от избирателите под лупа. Що се касае до Трифонов, то той ще се стреми да се заобикаля с експерти, да е перфектен във всяко отношение. Интересното е, че при него са възможни изненади от всякакъв вид и в двете крайности - и неочаквани проблеми, и неочаквани шансове“, анализира знаците на Фортуна експертката.

Каракачанов и Манолова с шанс за субсидия

От т. нар. аутсайдери на социолозите Маринова отличи ВМРО и „Изправи се България“. Според нея най-малкото, което могат да постигнат, е класирането за парламентарна субсидия. „Може да се каже, че 5-ата позиция в бюлетината е благоприятна за партията на Каракачанов. Числото издава, че ще имат стремеж към по-мащабно разгръщане, към комуникация с колкото се може по-голям евентуален електорат. Но има опасност да избият в демагогия“, предупреди Маринова.

По думите й на партията на Мая Манолова се е паднало числото на Дева Мария - 17. „Неговото послание гласи – това, което не ни убива, ни прави по-силни. На фона и на вътрешни боричкания предизборната кампания няма да е лесна, но шансът да бъдат забелязани, да бъдат оценени идеите им е голям“, даде оптимизъм Ели Маринова.