0

„Възраждане“ ще управлява само със свой кабинет. Имаме вече готов състав на МС. Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще представим кабинет“, каза на първата пресконференция на партията след изборите лидерът ѝ Костадин Костадинов.

Той очерта възможните вариант на другите партии и коалиции за съставяне на кабинет.

„Не, че е невъзможно да има правителство. Напротив - има три варианта. Единият от тях след вчерашното изявление на ПП, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, стана малко вероятен. Той е всъщност най-логичният, защото двете основни евроатлантически формации могат съвсем спокойно да създадат едно правителство с мандати, които надхвърлят 130", обясни Костадинов.

"Има втори вариант обаче, който обединява ПП-ДБ, БСП и ИТН. Има и трети вариант на правителство – ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП. Към настоящия момент българските граждани не са успели да разрешат политическата криза", добави Костадин Костадинов.

По думите му в момента „Възраждане“ е най-голямата политическа сила в България, защото другите са коалиции. Партията се нареди на трето място след парламентарните избори на 2 април след ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

Костадин Костадинов коментира, че е искал „Възраждане” да има още по-висок резултат и увери, че ще се бори за това при следващи избори. Той не изключи и вероятността за нов вот много скоро.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че не е бил търсен от други партийни лидери за разговори, но очаква това да се случи. Според него първо трябва да се изчакат официалните резултати от ЦИК, след което разговорите ще започнат.