0

Д оволни ли сте, че за пореден път Народното събрание ще събере не народни представители, а безразборна евроатлантическа тълпа. Това каза в обръщението си към новите депутати и всички българи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"От тези хора ли очаквате да ви управляват, очаквате ли да ви управляват добре и да поставят българския национален интерес над всичко, както се заклеха? Съмнявам се. България е най-старата държава в Европа. Не за първи път сме изпадали в тежка духовна и политическа криза", каза той.

 

"Уважаеми сънародници, обръщам се само и единствено към тях, защото всички в тази зала трябва да бъдем преди всичко само едно - българи. Питам ви, уважаеми сънародници, тъй като в тази зала рядко биват питани българските граждани, харесва ли ви резултатът от изборите, допада ли ви, че за пореден път Народното събрание ще събере не народни представители - безразборна евроатлантическа тълпа? Никой не може да говори от името на българския народ, защото мнозинството се въздържа от участие в изборите. Не знаем какви са причините, поради които повече от 61 % от българите не гласуваха. Но можем да се досетим - апатия, душена леност, деградация. Това пише смъртната присъда на нашия народ и държава. Изчезваме като народ, според официалната статистика, която занижава истинските числа", добави той.

"Евроатлантическата тълпа тук, със своето инфантилно поведение, привежда тази присъда в действие всеки ден. Ето защо пак питам - от тези хора ли очаквате да ви управляват добре, да са справедливи и безкористни в действията си, и да поставят българския интерес над всичко, както се заклехме всички преди малко?:", попита Костадинов.

"На фона на това, докато на няколкостотин километра от границите ни се води война, чиито икономически последици вече поглъщат целия ни континент, докато инфлацията разяжда икономиката ни, цяла седмица още несвиканото Народно събрание се занимаваше с най-важния казус в държавата ни дали днес да присъстват посланиците на Русия и Беларус", допълни той.

Той прочете пред депутатите и две стихотворения на Иван Вазов.

Костадинов призова за запазване на българския лев и да се избере свободата пред робството.

По думите му, "Възраждане" е инструментът, който ще помогне това да се случи. Костадинов обеща да се борят за всяка българска душа, колкото и да им струва това. "Крайно време е българската политика да бъде управлявана от мъже, а не от мижитурки. Тук сме, за да преосновем България", категоричен бе той.

Костадинов призова да не допускаме въвличане на страната ни във войната и от територията на България да бъдат премахнати чуждестранните военни бази.