0

Д окато в посолството на България във Великобритания, където са разкрити четири секции, текат избори, в българската църква „Свети Йоан Рилски“, до една от секциите в Лондон се проведе сватба и се изви българско хоро, съобщи БТА.

БТА

„Младоженката беше българка, младоженецът – британец. Много от гостите, които бяха британци, се хванаха на хорото. Танцовият ансамбъл, който трябваше да изненада двойката за празника, почти закъсня, защото чакаше да гласува с хартиени бюлетини. Танцьорите упражниха правото си на глас, пременени в български народни носии“, разказва за БТА Васил Христов. 

БТА

По информация на посланик Марин Райокв към 14:00 ч. местно време във Великобритания са гласували 13 000 българи. 

Междувременно младоженци Десислава Локмаджиева и Теодор Димов от Варна отидоха с официалните си тоалети до урните, предаде БНТ. 

БНТ

Десислава и Теодор пуснаха гласа си в сватбени одежди.

Те пристигнаха заедно със своите кумове и гости на сватбата, пред ОУ “Стефан Караджа”.

"Надявам се на промяна и защото кога друг път ще ми се случи сватбеният ми ден да съвпадне с гласуването. Изпълняваме си гражданския дълг, преди всичко", обясни решението си да гласува точно на сватбения си ден булката.

БНТ

“Имаме право на избор и всеки трябва да си даде гласа. Малко политическо звучи, но трябва да се гласува, независимо за кого. Всеки трябва да си дава мнението, а не да чакаме някой друг да ни свърши работата, каза младоженецът.

Двамата повдигнаха настроението на избирателите и членовете в секционната комисия, където гласуваха. Въпреки вълнението си Десислава и Теодор не срещнаха трудности с гласуването. За тях то беше като репецията преди важното “Да” в сватбения ден. След като изпълниха гражданския си дълг, младоженците се отправиха към по-приятната част на сватбения си ден.