0

Н ецензурни думи и вулгарни изблици съпътстваха петъчното заседание на народните представители. Ябълката на раздора се оказа сформирането на парламентарните комисии, като точката бе вкарана извънредно в дневния ред.

Напрежението ескалира, след като депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев сравни коалицията ПП-ДБ с лека жена. Репликата дойде, след като Асен Василев предложи изборът на членове на комисиите да бъде отложен за следващата седмица. Ганев от своя страна обвини ПП-ДБ, че бойкотират избора, като заяви, че саботират работа на комисиите, само за да бъде приет закона за домашното насилие и за да може „НПО-та им да вземат пари от Америка“.

"Хайде да не отлагаме, а още сега да разрешим проблема и да си свършим работата. Вие сте патерица на ГЕРБ, няма обаче да ви дадат правната комисия. За пореден път сте подведени и използвани. С леките жени такова е отношението към тях - използваш и изхвърляш", отбеляза Ганев.

Депутатът от „Възраждане“ не се спря до тук и припомни скандала от миналата седмица, когато народния представител от ПП-ДБ Манол Пейков се обърна с нецензурни думи към лидера на партията.

"Не е нормално да стане един некъпан човек и да говори за полови органи тук", възмути се Цончо Ганев и предизвика народните представители от ПП-ДБ да поискат от председателя на Народното събрание Росен Желязков да накаже депутата от „Възраждане“.

От БСП отказаха да участват в този „водевил“ и демонстративно напуснаха пленарната зала.