0

"Ще разпусна Народното събрание на 3 февруари и насрочвам парламентарни избори на 2 април", обяви президентът Румен Радев по време на извънредно обръщение от Военния клуб. 

„Изборите ще бъдат на първата възможна дата, когато няма да има риск за машинното гласуване, за да може да бъде спазен законът. Всеки български гражданин трябва да може да избира дали да гласува с машина или с хартия“, каза Румен Радев. 

"Надявам се оставащото време да бъде използвано от народните представители в 48-то НС и те да докажат, че борбата с корупцията, ПВУ, европейската интеграция, са реален приоритет, а не само предизборни обещания", коментира още президентът. "Надявам се парламентът да отдели внимание на важните закони - Антикорупционният, за контрол на главния прокурор, и останалите закони по ПВУ, които са в напреднала фаза", добави Радев.

По-рано Радев се срещна с представители на ЦИК, за да се консултира коя е най-близката възможна дата за провеждането на 5-ите поред извънредни парламентарни избори в рамките на две години.