0

В насяме предложение за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец". Това заявиха в кулоарите на парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков и съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

"Тази сутрин внасяме предложение за вкарване обратно контрола на българската държава в пристанище „Росенец”. Нашето предложение ще прекрати концесията на пристанището, която беше увеличена от служебния кабинет с 24 години без мотиви. Вярваме, че контрол върху това пристанище е ключово за българската държава. Всички ключови инфраструктури трябва да бъдат в контрола на България, особено тези по границата. Винаги е имало съмнение какъв е контролът върху това пристанище", посочи Петков.

По думите му в миналото винаги е имало съмнения какъв е контролът на това пристанище. "А нашата цел в влизане в Шенген и това е голяма и ясна стъпка в тази посока. Министерство на транспорта заяви вече, че може да оперира това пристанище. Така ще има приходи, които ще влизат в хазната”, допълни още съпредседателят на ПП.