0

П остъпила е декларация от депутата от "Продължаваме промяната - Демократична" Радостин Василев, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство. Това съобщи в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Това е завой на 180 градуса, след като само преди ден Василев обяви, че няма да даде имунитета си и настоя комисия в Народното събрание да се заеме с неговия казус. 

Току що депозирах в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, заяви и Радостин Василев от трибуната на парламента. Затова депутатите няма да разглеждат проекта на решение за създаване на Временна комисия по искането на главния прокурор за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Василев.

Парламентът ще изслуша служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов за съдържанието на включените в 11-ия пакет санкции спрямо Русия, предложени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, и подробен анализ по сектори на всички наложени санкции до този момент, според програмата на Народното събрание.