0

"Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, които да овладеят кризите, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт, а това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество. От гласуването ни днес, зависи колко силни, устойчиви, легитимни ще бъдат правителството и парламента утре". Това заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на вот в изборите за 48-мото Народно събрание. 

Той изрази надежда, че българите ще излязат да гласуват.

"Аз се надявам наистина българите да проявят зрялост и да излязат да гласуват. Знаем, че няма да бъде лесно. Вече видяхме от миналата година, все по-трудно се съставят правителства. Тук сблъсъкът е между две тези: Правителство на всяка цена, което може в последствие в средносрочен план да доведе до неустойчивост на самото правителство, и отстояване на принципите и очертаните червени линии от самите партии, което води към размиване на тяхната политическа физиономия и спадане на подкрепата вътре в партията", категоричен е Радев.

"Изборите са право, но и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България, отговорност към себе си и своите близки", каза Румен Радев.