0

Ш ествие на Инициативата "Правосъдие за всеки" в подкрепа на парламентарна република в ЕС и НАТО, се проведе в столицата. Причината за свикването на протеста е призивът на държавния глава Румен Радев да не се прави правителство с втория мандат. Преди три дни поддръжници на „Продължаваме Промяната - Демократична България” отново излязоха на демонстрация на „Дондуков” 2, предаде NOVA.

Организаторът е Инициативата "Правосъдие за всеки", но привърженици на ПП-ДБ също се присъединяват към шествието, което ще се отправи към Народното събрание.

Протест срещу Румен Радев
протест протест протест
7

Причината за недоволството са и думите на президента Румен Радев, който при връчването на мандата на втората политическа сила заяви, че той вече е "дискредитиран". Според протестиращите България е парламентарна държава, в която би следвало да има разделение и контрол между властите. Според недоволните е недопустимо държавният глава да не свиква редовни заседания на КСНС.

И още - с публични провокации Радев нарушавал Конституцията, която е положил клетва да спазва, и създавал предпоставки за провалянето на още един парламент.