0

Д есислава Атанасова наруши т.нар. "джентълменското споразумение" между двете коалиции. Това заяви на брифинг депутатът от ПП-ДБ акад. Николай Денков, който беше обявен за кандидат за премиер на втората коалиция в парламента.

„Това трябва да стане ясно на всички - това обяснява защо трябва да сме внимателни с ГЕРБ-СДС, защото във всеки един момент може да се окаже, че обещаното няма да бъде спазено, без допълнителни условия. Аз се надявам, че ГЕРБ-СДС ще се върнат към споразумението между двете коалиции“, добави Денков.

По думите на ген. Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната - Демократична България", доверието е най-важното в политиката. Той попита как ГЕРБ очакват подкрепа за първия мандат, след като нарушават едно джентълменско споразумение.

При т. нар. "джентълменско споразумение", председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви, че е възможен ротационен принцип при избора на председател на НС и на председател на Комисията по правни въпроси , при условие че парламентът работи повече от три месеца. Тогава тя обясни, че ротационното председателство няма как да бъде скрепено с решение на НС, а е джентълменско споразумение между двете най-големи политически сили в 49-ото Народно събрание