0

О стрието на ГЕРБ Десислава Атанасова отвърна светкавично на Кирил Петков от ПП-ДБ, който постави пред партията на Бойко Борисов три избора - подкрепа от ДС, избори или реализиране на мандата на "Промяната".

„Ще отговоря с огледална оферта. За тях обаче има само два варианта“, заяви Атанасова след срещата с групата на "Възраждане". 

Според нея първият вариант на ПП-ДБ е да подкрепят програмата на ГЕРБ "България след кризите: План за възстановяване" с първия мандат за съставяне на правителство. Вторият са изборите.

Те нямат опция да си избират каквото и да е. "Възраждане" им отказаха, ИТН им отказа, ДПС им отказа. БСП все още като че ли не са казали категорично дали биха подкрепили мандат на "Продължаваме промяната", подчерта Атанасова.

Тя припомни, че вчера ДПС обявиха, че повече няма да водят разговори с тях, защото са ги пренебрегнали.

„От нас не искат участие на споделена отговорност, искат само да ги контролираме законодателно. Вторият им вариант е избори. Кой има повече варианти?“, попита риторично тя.

Относно разговорите между ГЕРБ и "Възраждане", Атанасова отново подчерта, че по част от темите двете формации имат сериозни различия - това било част от позиционирането им като евроатлантически или не.

"Това, че ние сме първи, многократно сме казвали, е по волята на българските граждани. Те са натоварили с отговорност и останалите политически партии. Ако някой арогантно не разчита вота на българите, че никой не може да бъде самодостатъчен, че никой не е натоварен с мандат от 121 гласа, за да управлява, то според мен греши за мъдростта на българския народ", добави още Атанасова.