0

П артия ГЕРБ е помолила президента да забави с няколко дни връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов след консултациите при Румен Радев на „Дондуков“ 2.

„Поискахме от президента да забави с няколко дни мандата, ако може, все пак разумът да надделее във всички нас и да имаме правителство“, заяви Борисов

„За конкретен срок не сме говорили, защото това се е еднолично негово право“, уточни той, като обясни, че са разговаряли с Радев да забави мандата в разумен срок с няколко дни. Той предполага, че президентът ще връчи мандата на ГЕРБ другата седмица.

„Ако продължа да го бавя ще ме обявят за диктатор“, аргументирал се Радев пред представителите на ГЕРБ, разкри още Борисов.

„Аз се засмях! Нали аз бях. Ако диктаторите в света са като мен и теб, тогава ние сме страхотни. Дай Боже на всеки такива!“, разказа още лидерът на ГЕРБ за срещата с Румен Радев.

„Предизборното говорене свърши! На когото му е мила държавата, трябва да направи компромиси“, отсече Борисов, според който ПП-ДБ се притеснявали какво ще каже някой техен критик по телевизията.

Също така Бойко Борисов бе категоричен, че няма да е кандидат за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Три пъти като съм бил – три за щастие“, лаконичен бе той. За поста Борисов ще предложи експерт, и лице от редиците на партията.