0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува пост във Facebook, който гласи: „С търпение се постига много повече, отколкото с инат…”. Той също така смени и профилната си снимка.

Коментарът му дойде само минути след пресконференцията на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България”, на която лидерите й потвърдиха, че няма да подкрепят правителство с мандат или участие на ГЕРБ.

В сряда Борисов заяви, че партията му ще покани на разговори всички формации, на които българският народ е отредил място в следващия парламент. „Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии, която ще успокои и народа, и бизнеса. Нашите естествени партньори са тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген и еврозоната. А всички разговори за политики минават през редовно правителство. Затова за политики ще говорим само с формациите, които решат да участват в редовен кабинет. Обръщаме се към най-голямата, защото това ще е най-добре за хората. На тези избори българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП и ДБ не може. Личните ни чувства нямат никакво значение", коментира още Борисов.