0

А гитка от гербери се събра пред входа на Софийската градска прокуратура на улица "Черковна", за да подкрепи своя лидер Бойко Борисов, който бе призован на разпит по делото, известно като "Барселонагейт" и за твърденията срещу него за злоупотреба с власт. 

Бившият премиер влезе с автомобил на НСО в паркинга на сградата, без да се спира за коментар пред очакващите го журналисти. 

Гербери посрещнаха Бойко Борисов пред прокуратурата
ГЕРБ прокуратура разпит Бойко Борисов ГЕРБ прокуратура разпит Бойко Борисов ГЕРБ прокуратура разпит Бойко Борисов
17

Малко по-рано от държавното обвинение уточниха, че Борисов е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт, водена от Върховната касационна прокуратура (ВКС), по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б. Б. – председател на политическа партия, М. Н. – бивш министър и други лица. 

Твърденията, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината. Всички твърдения в медиите в различен от посочения смисъл, не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина, обявиха още от прокуратурата. 

„Отивайте в парламента да вършите работа“, обърна се Борисов към народните представители от ГЕРБ преди да се качи в колата си след разпита.

По-рано парламентарното заседание остана без кворум след като депутатите от ГЕРБ напуснаха залата и отидоха пред прокуратурата в знак на подкрепа към партийния лидер.

"Няма нищо притеснително. Въпросите са същите каквито са били и преди две години, когато е разпитван. Няма нищо ново. Няма никакво притеснение, просто някаква рутинна процедура, а другото е проверка, дори не е досъдебно производство", обясни адвокатът на Борисов Менко Менков.

"Отиваме на другия разпит във Върховната касационна прокуратура. Обадил съм се на прокурорите, те ни чакат, тъй като призовките бяха за един и същи час, отиваме в Съдебната палата", каза Менков, цитиран от БТА. На въпрос дали лидерът на ГЕРБ е разпитан като свидетел, Менков потвърди.