0

О т „Продължаваме промяната” обявиха, че ще отидат на среща с БСП, но подкрепа за правителство с третия мандат е малко вероятна. 

„Радваме се, че важността на лидерските срещи започва да става ясна. Настоявахме за това от самото начало. За съжаление, самата Корнелия Нинова не уважи нашата среща в парламента, когато мандатът беше при нас. Изпрати заместници. В нашето разбиране откритите срещи в парламента между лидерите са правилният формат, в който да се обсъждат приоритетите”, заяви Даниел Лорер пред NOVA.

„Макар и да управлявахме заедно с БСП успешно 6 месеца, след това излязоха сериозни разделителни линии. Вероятността да бъдем част от кабинет на БСП е доста малка. И ГЕРБ и ДБ бързо ще заявят своята отрицателна позиция”, поясни той.

На въпрос какво смята за спрягания за служебен премиер Атанас Пеканов, Лорер заяви: „Чух версии, в които той е лансиран като важен участник в бъдещи политически проекти.
Трудно ми е да врачувам по намеренията на Президентството. Президентът се чувства много комфортно да властва като суверен. Това ще е поне до април”, допълни още депутатът от ПП.

За случая Nexo: „Забележете кога този скандал изскочи в общественото пространство. Тези разследвания в САЩ се водят от месеци. Прокуратурата избра един абсолютно специфичен момент – когато имаше вероятност мандатът да се даде на „Демократична България”. Те имаха най-голям шанс да съберат някаква подкрепа. Точно в парламента достигнахме до важния закон за контрол над главния прокурор, който е сърцето на правосъдната реформа. Прокуратурата е безконтролна. Тя не се отчита пред никой. Когато стигнахме до момента, в който парламентът разисква закона за разследване на главния прокурор, се появи Nexo. За мен тези съвпадения са необясними”, коментира Лорер.