0

Б оята за великденските яйца е на цени от 0,55 ст. до 4,50 лв. Празникът е след месец, но в магазините вече има най-разнообразни бои и аксесоари. Традиционните и най-масово използвани капсули са в опаковка от 6 цвята на цена от 0,55 лв. до 2 лв. Има и комплекти за писани яйца, който се продават на цени от 4,45 лв. 

Най-скъпа е перлената боя, която придава сатенен отенък. По витрините има седефена боя с почти същия ефект, но цветовете стават по-матови. Опаковката е за 4,50, както и стигат за от 20 до 40 яйца, при по-големи количества ще трябва да се вземат две.

С глитерните писалки пък може да се рисува както върху боя, така и директно на натуралната черупка. Предлагат се в три цвята на цена от 3,89 лева. За желаещите да експериментират има шел лак и течна боя. А различните декоративни стикери са на цени между 2 и 3 лева.

Великденската украса е традиционна не само за празничната трапеза, но и за дома. Предлагат се  украсени дървени яйца, които могат да се купят на цени от 2,50 до 4 лева. Пиленцето, кокошката и петелът също са част от украсата. Оцветени дървени фигурки са на цени 10 до 15 лева, в зависимост от големината.

Всякакви тематични купи, чинии и табли могат да се купят за 25 лв. и нагоре, до около 40 лева. Великденският заек  също е в различни варианти – от керамична фигурка до плюшена играчка, естествено, с цени от десетина лева за първия до 50 лева за пухкав гигантски заек.

Така цялостната украса за посрещането на празника може да удари сумата от 100 лева.

Заради скъпите газ, ток и дърва: Българският домат идва по 7 лв. за Великден

Броим три стотака за агне за Великден